21
Mar

Power Virtual Agents Nedir?

Önemli

Power Virtual Agents yetenekleri ve özellikleri, Microsoft Copilot genelinde üretken yapay zekaya ve gelişmiş tümleştirmelere yapılan önemli yatırımların ardından artık Microsoft Copilot Studio’nun parçasıdır.

Microsoft Copilot Studio, sık sorulan sorulara basit yanıtlar vermekten karmaşık konuşmalar gerektiren sorunları çözümlemeye, pek çok isteği karşılamak üzere güçlü, yapay zeka destekli yardımcı pilotlar oluşturmanıza olanak tanır. Web siteleri, mobil uygulamalar, Facebook, Microsoft Teams veya Azure Bot Framework tarafından desteklenen herhangi bir kanalda birden çok dilde müşterilerle ve çalışanlarla bağlantı kurun.

Power Virtual Agents Nedir

Bu yardımcı pilotlar, veri bilimci veya geliştiricilere gerek duymadan kolaylıkla oluşturulabilir. Copilot Studio yardımcı pilotlarının kullanıldığı bazı durumlar şunlardır:

  • COVID-19 bulaşma oranı ve izleme bilgileri.
  • Satış yardımı ve destek sorunları.
  • Açılış saatleri ve mağaza bilgileri.
  • Çalışanın sağlığı ve tatil hakları.
  • İşletmeler için ortak çalışan soruları.

Copilot Studio hem bağımsız bir web uygulaması hem de Teams içinde ayrı bir uygulama olarak mevcuttur. İkisi arasındaki işlevselliğin çoğu aynıdır. Ancak, Copilot Studio’ı hangi amaçla kullanacağınıza bağlı olarak bir sürümün yerine diğerini seçmeniz için farklı nedenler olabilir.

 

Copilot Studiosürüm Kullanım örnekleri Daha fazla bilgi
https://copilotstudio.microsoft.com adresinde web uygulaması – Müşteriler için yardımcı pilotlar oluşturmak isteyen bir BT yöneticisi.
– Yardımcı pilot hizmetlerine aşinaysanız, Copilot Studio’yu denemek veya test etmek istiyorsunuz.
– Varlıklar ve değişkenler gibi gelişmiş yardımcı pilot kavramlarını keşfetmek ve karmaşık yardımcı pilotlar oluşturmak isteyen bir yardımcı pilot kullanıcısı.
Copilot Studio tanıtımını keşfedin
Teams uygulaması Çalışanların sık sorulan sorularını yanıtlamak için yardımcı pilot kullanmak isteyen bir kuruluş çalışanı veya üyesi.
– Varlıklar ve değişkenler gibi gelişmiş kavramları kullanmak ve Teams’de dahili olarak kullanılabilen bir yardımcı pilota sahip olmak istiyorsunuz.
– Mümkün olan en kısa sürede bir yardımcı pilot oluşturmak ve dağıtmak istiyorsunuz.
Yardımcı pilotun yanıtlarını anında oluşturma

Copilot Studio, kullanıcının sorusunu analiz etmek ve doğru konuyu belirlemek için bir doğal dil anlama modeli kullanır. Tipik olarak, bir kullanıcının sorabileceği şeyleri hesaba katmak için yardımcı pilotta birden fazla konu oluşturursunuz .

Bazen bir yardımcı pilot kullanıcısı oluşturulmuş konusu olmayan bir soru sorar. Varsayılan olarak, yardımcı pilot kullanıcıdan sorgusunu yeniden ifade etmesini ister. İki istemden sonra yardımcı pilot hala kullanıcının amacını belirleyemiyorsa, sistem Aktar konusunu kullanarak canlı bir temsilciye iletir.

Yardımcı pilotun tepkisini ve eylemlerini özelleştirmek için bir sistem Geri dönüş konusu belirtebilirsiniz, ancak bu konu kullanıcı için her zaman yararlı değildir.

Copilot Studio”daki Konuşmaları geliştirin seçeneği Azure OpenAI’nin doğal dil işleme yeteneklerini kullanarak bu sorunun çözülmesine yardımcı olur. OpenAI’nin GPT teknolojisi ile Copilot Studio’da zaten bulunan AI yardımcı pilotun aşağıdakileri yapmasına yardımcı olan dönüştürücü tabanlı doğal dil anlayışını içerir:

  • Ne yazdıklarını ayrıştırarak kullanıcının hedefini anlama ve ne sorduklarını belirleme.
  • Belirttiğiniz bir URL’deki ilgili bilgileri bulma, harmanlama ve ayrıştırma.
  • Yardımcı pilot kullanıcısı için sade bir dille yanıt oluşturma.

Başka bir deyişle, yardımcı pilotun kullanıcının sorusuna verecek bir cevabı yoksa, bilgiyi alıp “anında” bir cevap oluşturabilir.

AI ile görüşerek konu oluşturma ve düzenleme

Bir yardımcı pilot yazarı genellikle birden fazla bireysel konu oluşturur ve her konu bir sorun veya eylemle ilgilidir.

Konu yazma zaman alabilir ve bu da genellikle konuşmaya dayalı kullanıcı deneyimlerinde uzmanlık bilgisi ve derin teknik veya alan bilgisi gerektirir. Bu gereksinimler her kuruluşta her zaman mümkün olmayabilir. Örneğin, birlikte geliştirme takımları birden fazla disiplinde doğrudan Copilot Studio yazma tuvalinde çalışır.

Copilot Studio tuvallerindeki Yardımcı pilot ile oluştur seçeneği, yapmak istediğinizi açıklamanızı sağlar ve ardından AI bu hedefe ulaşan bir konu yolu üretir. Copilot Studio doğal dil anlama modellerini Azure OpenAI ile birleştirerek şunları yapabilmenizi sağlar:

  • Yardımcı pilot yazarının isteklerini ayrıştırarak neyi başarmak istediğini anlamak.
  • Konu içindeki düğümlerin birlikte çalışmasını sağlamak ve en iyi etki için her konuyu yapılandırmak.
  • Birlikte tam bir konu oluşturan bir dizi bağlantılı düğüm oluşturmak.
  • Kullanıcıya yönelik düğüm metninde, yardımcı pilot yazarının isteğiyle uyumlu, sade bir dil kullanmak.

Birkaç saat süren yardımcı pilot yazarlığı yerine dakikalar içinde tamamlanabilir.

Önemli bilgi

Microsoft Copilot Studio, (1) hastalığın veya diğer durumların teşhisi için ya da hastalığın tedavisinde, hafifletilmesinde, uygulanacak yöntemlerin belirlenmesinde veya önlenmesinde tıbbi bir cihaz olarak tasarlanmamış ya da kullanıma sunulmamıştır veya herhangi bir klinik teklifin ya da ürünün bir bileşeni olarak kullanılamaz ve bu amaçlarla Microsoft Copilot Studio uygulamasının kullanılması için herhangi bir lisans veya hak verilmemektedir; (2) profesyonel tıbbi tavsiye, tanı, tedavi veya muhakemenin yerini alacak şekilde tasarlanmamış veya amaçlanmamıştır ve profesyonel tıbbi tavsiye, tanı, tedavi ya da muhakemenin yerini alacak şekilde veya yerine kullanılmamalıdır ve (3) acil durumlar için kullanılmamalıdır ve acil durum çağrılarını desteklemez. Microsoft Copilot Studio kullanarak oluşturduğunuz tüm yardımcı pilotlar Microsoft Copilot Studio’dan ayrı olarak sizin kendi ürün veya hizmetinizdir. Yardımcı pilotunuzun tasarımı, geliştirilmesi ve uygulanmasıyla (tıbbi veya klinik kullanıma yönelik herhangi bir ürün ya da hizmete dahil edilmesi dahil) ve son kullanıcılara yardımcı pilotunuza kullanımı hakkında uygun uyarıları ve sorumluluk reddini açıkça sağlamakla ilgili tüm sorumluluk yalnızca size aittir. Son kullanıcıların her tür yaralanması (sınırlama olmaksızın) dahil olmak üzere yardımcı pilotunuz veya yardımcı pilotunuzla bağlantılı olarak Microsoft Copilot Studio kullanımınız sebebiyle meydana gelebilecek kişisel yaralanma veya ölümlerle ilgili tüm sorumluluk yalnızca size aittir.

Bizi LinkedIn‘den takip edebilirsiniz