30
Tem

Power BI Temmuz 2023 Versiyon Güncellemesi

Power BI Temmuz 2023 Versiyon Güncellemesi Yayınlandı… Biz Hazırız Ya Siz? Power BI yeni özellikleri ile iş hayatınıza güç katmaya devam ediyor. Versiyon güncellemesi ve fark yaratan çözümlerimiz hakkında bilgi almak istiyorsanız lütfen bizimle iletişime geçin.

Önemli hata düzeltmeleri:

  • Formül çubuğundaki nesne düğmelerinin çakışması nihayet çözüldü! Bu hatayı doğru şekilde düzeltmek biraz daha zor olduğundan sabrınız için teşekkür ederiz.
  • İnşa menüsü açılırken otomatik olarak gösterilen ve nesne üzerindeki biçimlendirmeyi engelleyen görsel ipucu artık düzeltildi.
  • Seçilen görsel tipi artık şerit görsel galerisine buna göre yansıtılıyor.
  • Mini araç çubuğunun dolgu rengi simgesi artık koşullu biçimlendirme gradyanını da yansıtıyor.

Yeni önizlemeyi denemeye ve geri bildirimde bulunmaya devam ettiğiniz için teşekkür ederiz. Önerilerinize yanıt vermek ve nesne üzerinde sizin için çalışmak üzere gerekli değişiklikleri eklemek için çok çalışıyoruz. Lütfen yorumlarınızı doğrudan bu blog gönderisinde veya topluluk forumumuzda önizleme anahtarının yanındaki “Geri bildirimi paylaş” düğmesini kullanarak sağlamaya devam edin.

Veri kümesi ayrıntıları sayfasının yenilenmesi

Veri kümesi ayrıntıları sayfamızın yenilendiğini duyurmaktan mutluluk duyuyoruz! Şimdi, OneLake veri merkezi ve çalışma alanı görünümünde bir veri kümesi öğesini tıklattığınızda, yalnızca görünümü iyileştirmekle kalmayan, aynı zamanda gelişmiş bir kullanıcı deneyimi için yeni yetenekler sunan yeniden tasarlanmış sayfaya yönlendirileceksiniz.

Veri kümesi ayrıntıları sayfasında bulmayı bekleyebilecekleriniz şunlardır:

  • Eylemler: Rapor oluşturmak ve veri kümesini yenilemek gibi veri kümesi üzerinde gerçekleştirilebilecek çeşitli eylemler bulacaksınız. Bu sürümle birlikte, yenileme menüsünün altına yenileme geçmişini görüntüleme seçeneğini ekledik.
  • Veri Kümesi Meta Verileri: Tanımı ve son yenileme zamanı aracılığıyla veri kümesi hakkında bilgi edinin.
  • İlgili Öğeler: Veri kümesiyle ilişkili mevcut ilgili öğeleri keşfedin.
  • Veri Kümesi Şeması: Veri kümesinin tablolarının ve sütunlarının kapsamlı bir görünümünü elde edin. Bir tabloya tıklamak, arka planda sayfalandırılmış raporlar kullanılarak kullanılabilen dışa aktarma özelliklerine sahip bir tablo önizlemesi sağlar.

Ek olarak, ilgili öğeler listesinde önemli iyileştirmeler yaptık. Artık veri kümesi için tüm aşağı akış ve yukarı akış bağımlılıklarını sergiliyor. Bu geliştirme, veri kümesinin kaynaklarını, bileşik model ilişkilerini, raporları ve bununla ilişkili panoları kolayca tanımlamanıza olanak tanır.

Bu güncellemelerin, verilerinizi daha sezgisel ve kapsamlı bir şekilde anlamanızı sağlayarak, veri kümesi ayrıntıları sayfası deneyiminizi büyük ölçüde geliştireceğine inanıyoruz. Siz bu yeni özellikleri keşfederken geri bildirimlerinizi bekliyoruz!”

 

Power BI Temmuz 2023 Sürümü  Yayınlandı. Sürüm Detayları ve Yenilikler İçin,

https://powerbi.microsoft.com/en-us/blog/power-bi-july-2023-feature-summary/

Demo sürümünü indirmek için

https://powerbi.microsoft.com/desktop?WT.mc_id=Blog_Desktop_Update

 

 

Bizi LinkedIn‘den takip edebilirsiniz