19
Mar

Power Automate Nedir?

Power Automate giriş sayfası, kendi akışlarınızı oluşturmak ve Power Automate temel özellikleri hakkında bilgi edinmek için size çeşitli seçenekler sunar. Power Automate ile neler yapabileceğiniz ve uygulamanın size nasıl yardımcı olabileceği konusunda hızlı bir fikir edinebilirsiniz.

Kuruluşunuzda yapay zeka etkinleştirilmişse yeni Copilot özellikleri de kullanılabilir.

Power Automate Nedir

Power Automate projesi planlama

Daha yüksek değerli görevlere odaklanabilmeniz için, el ile gerçekleştirilen ve yinelenen işlemlerinizi otomatikleştirmek amacıyla Power Automate kullanabilirsiniz. Bulut hizmetlerini, masaüstü uygulamalarını ve eski sistemleri birleştirmek için kullanabileceğiniz benzersiz bir hizmettir.

Otomatikleştirmek istediğiniz bir işleminiz veya göreviniz var, ancak nasıl yapacağınızdan tam olarak emin değil misiniz? Bu belgeler, ister bir işletme kullanıcısı, ister BT uzmanı veya daha önce bir otomasyon projesi üzerinde hiç çalışmamış olan profesyonel bir uygulama geliştirici olun, otomasyon projesini planlamanıza ve tasarlamanıza yardımcı olabilir.

İş süreçlerinizi Power Automate ile otomatikleştirmenin temel adımları aşağıdaki gibidir:

Planlama: Kim, ne, ne zaman ve neden sorularını tanımlayın.

Tasarlama: Yeni otomatikleştirilmiş sürecinizi “kağıt üzerinde” tasarlayın ve çeşitli otomasyon yöntemlerini göz önünde bulundurun.

Oluşturma: Power Automate akışları oluşturun.

Test etme: Oluşturduğunuz otomasyonu deneyin.

Dağıtma ve iyileştirme: Üretimdeki otomasyonu kullanmaya başlayın, iyileştirilebilecek süreçleri belirleyin ve nelerin değiştirileceğine veya ekleneceğine karar verin.

Süreç madenciliğine genel bakış

Süreç madenciliği, işletmelerin gerçek süreçlerini ve bunların nasıl çalıştığını öğrenmelerine; iyileştirme, otomasyon ve dijitalleşme fırsatlarını belirlemesine yardımcı olan bir araştırma alanı ve teknolojisidir.

Power Automate’te süreç madenciliği yeteneği, uçtan uca çözümler sunmak ve daha hızlı iş kararlarını etkinleştirmek için varolan Microsoft Platform ve ekosistemi ile çalışır. Kayıt sisteminizden olay verilerini ayıklayarak, kuruluşunuzda gerçekleşen süreçleri görselleştirir. Böylece, süreç madenciliği raporlarınızı özelleştirmenize, süreçleri karşılaştırmanıza, verimsizliklerin temel nedenini belirlemenize ve KPI’ları izlemenize olanak tanır.

Genel olarak, süreç madenciliği yeteneği, işletme verimliliğini artırmak ve bilinçli kararlar vermek isteyen işletmeler için değerli bir araçtır.

Süreç madenciliği yeteneğinin yararları

Süreç madenciliği yeteneğinin iş değeri, kuruluşların kendi çalışma süreçleri hakkında öngörü sağlamasına ve gelişmeyle ilgili alanları tanımlamalarına yardımcı olma yeteneğine sahiptir. Çeşitli kaynaklardan alınan olay verileri analiz ederek, süreç madenciliği yeteneği süreçlerin gerçekte yürütülme biçimini net bir görünümünü sağlar. Bu işletmelerin şunları yapmasına yardımcı olur:

  • Operasyonel verimliliği artırma: Süreç madenciliği kuruluşların işlemleri kolaylaştırmasına ve üretkenliği iyileştirmesine olanak tanıyarak süreçlerdeki darboğazları ve verimsizlikleri belirlemesine yardımcı olur.
  • Müşteri deneyimini geliştirme: Süreçlerin acil sorunlarını belirleyip bunları ortadan kaldırarak kuruluşlar müşteri deneyimini iyileştirebilir ve memnuniyeti artırabilir.
  • Kaynakları en iyi duruma getirme: Süreç madenciliği işletmelerin otomasyon fırsatlarını belirlemesine, böylece el ile müdahale gereğini azaltıp kaynakları daha verimli bir şekilde tahsis etmesine olanak tanır.
  • Uyumluluğu sağlama: Süreç madenciliği kuruluşların uyumlu olmayan süreçleri belirlemesine ve yasal ve finansal riskleri önleyecek düzeltici eylemler gerçekleştirmesine yardımcı olabilir.
  • Tedarik zinciri işlemlerini geliştirme: Ambar ve işlem yöneticilerinin ambardaki malzeme akışına dair bilgiler edinmesine yardımcı olan süreçler oluşturur. Bu, ambarın performansını artırmaya yardımcı olur.

İş örnekleri

Genel olarak, süreç madenciliği kuruluşların işlemlerini geliştirmesine, müşteri memnuniyetini artırmasına ve hızla değişen iş dünyasında rekabet gücünü korumasına yardımcı olacak değerli içgörüler sağlar.

  • Telekomünikasyon
    • Bekleme sürelerini azaltmak için etkinleştirme sürecini kolaylaştırın.
    • Maliyetleri ve karmaşıklığı azaltmak için iş operasyonlarını basitleştirin.
    • Yüksek hacimli içerik analizlerini yönetin.
  • Finansal hizmetler
    • Küçük ve orta ölçekli işletmeler için değer sağlama süresini azaltın.
    • Mevzuat değişikliklerini takip ederek ve riskleri azaltarak uyumluluğu sağlayın.
    • Finans teknolojisi alanındaki rekabeti ele alın.
  • İmalat
    • Ürünlerin zamanında teslimini güvence altına almak için tedarik zincirindeki engelleri değerlendirin.
    • Verimliliği ve üretkenliği artırmak için yeni otomasyonlar benimseyin.
  • Otomotiv
    • Pazarda rekabet gücünü korumak için ulaşım sağlayıcılara dönüşümü hızlandırın.
    • Uzun döngü süreleri ve sık karşılaşılan kesintiler gibi üretim süreçlerindeki verimsizlikleri belirleyin.
    • Kalite sorunlarını erkenden tanımlayıp ele alarak maliyetli geri çekme veya garanti taleplerini azaltın.
  • Müşteri hizmetleri yardım masası
    • Yeniden çalışma gereksinimini azaltmak ve bekleyen servis taleplerini ortadan kaldırmak için standardizasyon fırsatlarını belirleyin.
    • Performansı izleyerek müşteri memnuniyetini artırın ve iade nedenlerini analiz edin.

Bu alanlar, işletmelerin operasyonlarını iyileştirme, rekabet gücünü koruma ve müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılama süreçlerindeki temel güçlükleri ve fırsatları temsil eder.

Sık sorulan sorular

  • 01/Power Automate’i kullanmak için neye ihtiyacım var?
    Power Automate’i kullanmak için tek ihtiyacınız olan bir web tarayıcısı ve bir e-posta adresidir.
  • 02/ Power Automate ile hangi cihazları ve tarayıcıları kullanabilirim?
    Power Automate çok çeşitli cihazlarda ve tarayıcılarda kullanılabilir. Mobil cihazda en iyi sonuçları elde etmek için iOS, Android ve Windows için Power Automate mobil uygulamasını kullanın. Tarayıcılar için işletim sisteminizle uyumlu en güncel sürümü kullanın: Microsoft Edge, Safari, Chrome veya Firefox. Masaüstü için Power Automate uygulaması, Windows 10 ve 11 işletim sistemlerinde de kullanılabilir.
  • 03/ Power Automate şirket içinde kullanılabilir mi?
    Hayır, Power Automate bir bulut hizmetidir. Ancak şirket içi veri ağ geçidi aracılığıyla kendi şirket içi hizmetlerinize güvenli bir şekilde bağlanabilirsiniz.
  • 04/ Power Automate kaç hizmete bağlanabilir?
    Power Automate için Dynamics 365, SAP ve Salesforce gibi popüler hizmetler de dahil olmak üzere 1.000’den fazla önceden oluşturulmuş, sertifikalı bağlayıcı kullanılabilir. Ayrıca herhangi bir bulut uygulaması için özel bir bağlayıcı oluşturabilir ve bunun Power Automate topluluğuyla geniş kapsamlı paylaşım için onaylanmasını sağlayabilirsiniz. API dışı bir hizmeti genişletmek için sistemlere bağlanmak üzere RPA’yı kullanın.
  • 05/ Şablonlar nedir?
    Şablonlar, popüler ve yaygın senaryolar için önceden oluşturulmuş akışlardır. Şablonlardan birini kullanmak için şablondaki hizmetlere erişiminizin olması ve gerekli ayarları girmeniz yeterlidir.
  • 06/ Oluşturduğum akışları paylaşabilir miyim?
    Evet. Akışları düzenleyebilmeleri ve yönetebilmeleri için kuruluşunuzdaki iş arkadaşlarınızı veya grupları sahip olarak ekleyebilirsiniz. Veya el ile çalıştırılacak akışlar için kuruluşunuzdaki diğer kişilere veya gruplara bunları çalıştırma izni verebilirsiniz.
  • 07/ Kaç akışa sahip olabilirim?
    Akış sayısı, sahip olduğunuz lisans türüne bağlıdır. Power Automate, çok çeşitli kullanım örneklerini kapsayacak şekilde lisanslama ve fiyatlandırma konusunda büyük bir esneklik sunar. Mevcut lisansınızla ilgili ayrıntılar için yöneticinizle iletişime geçin veya fiyatlandırma ayrıntılarına bakın.

Bizi LinkedIn‘den takip edebilirsiniz